Go Back Up

Sontek Racing 4 kertaa podiumille Historic Race avauksessa

Historic race 21.5.2024 10:50:58 Sontek Racing 1 min read

Suomen suurimman autourheilun asfalttiratasarjan, Gulf Historic Race Cupin kausi 2024 starttasi 18.5. Alastaro Circuitilta Virttaalta. Kauden kovimmassa avauksessa HRF Spring Challengessa 150 kilpailijaa väänsi helteisessä säässä sijoituksista aika-ajoissa ja kahdeksassatoista kilpalähdössä.

Sotek Racingiä edustivat Jani Turunen (Historic F/A) ja Jenni Silventoinen (Historic Formula D).

Perjantaina ajettiin harjoitukset, joissa todettiin kaluston olevan kunnossa ja kilpailukykyistä viikonlopun lähtöihin.

Lauantai aloitettiin aika-ajoilla, jossa Jenni saavutti lähtöruudukseen 2 ja Jani pääsi paalulle paikkaan 1.

WhatsApp Image 2024-05-18 at 17.30.11 (1)

Jenni piti pitkään 2 sijaa, kunnes joutui koneen lämpöjen nousun takia hidastamaan ja päästämään takana hiillostavan kilpakumppanin ohitse. Maaliin tultiin kuitenkin kokonaiskisan kolmossijalle ja oman luokan kakkoseksi.

Janin ensimmäinen kisalähtö paalulta toi voiton niin omassa luokassaan, kun koko lähdössä.

Sunnuntai avattiin lämmittelykierroksilla, joilla pyrittiin selvittämään formulan lämpöjen nousun syytä. Vika löydettiin ja mekaanikot saivat laitteen korjattua ennen kisalähtöä.

Jennin kisa oli toisinto lauantaista ja päätyi lähtöruudusta 2, oman luokan sijalle 2 ja lähdön sijalle 3.

Jani saavutti jälleen lähtöruudun 1. Juuri ennen lähtöruudukkoon siirtymistä huomattiin auton laturissa ongelma. Mekaanikot tekivät taikansa ja Jani ehti kisaan.
Janille toinen luokkavoitto ja myös koko lähdön voitto.

Viikonloppu oli Suomen mittakaavassa lämmin ja suorastaan paahtava. Tämä luonnollisesti koetteli sekä ihmisiä sekä kilpureita. Viikonloppu oli mahtava ja osaavan, hyvin yhteen pelaavan tiimin tärkeys korostui taas kerran.

Seuraavan kerran Historic-autot kisaavat 13.-14.7 Jurvan Botniaringillä.