Go Back Up

Historic Race Botniaring 2024

Historic race 17.7.2024 12:01:40 Sontek Racing 2 min read

Botniaringin kisaan 13.-14.7.2024, lähdettiin kolmen kuskin voimin (Petri Kiikka Mustangilla, Jani Turunen Falconilla ja Jenni Silventoinen Formulalla)WhatsApp Image 2024-07-10 at 20.20.44
Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin jo keskiviikkona ja kasattiin leiri ja autot pilttuuseen.
Jenni pääsi radalle jo torstaina testaamaan juuri hankittua formulaa, jotta voitaisiin päättää, kummalla autolla kisaan lähdetään. Päädyttiin uuteen formulaan.
Perjantaina kaikilla kuskeilla treeniä ja treenit menivät kaikilta hyvin. Autoihin oli asennettu uudet AIM-kamerat, jotka olivat myös ensimmäistä kertaa testissä. Formulaa jouduttiin säätämään, jotta se olisi tälle radalle sopivissa asetuksissa. Kiitokset tiimille hienosta venymisestä autoa säädettäessä. Lauantaina kisaan kaikki oli kunnossa.

Lauantaina kisapäivä alkoi aika-ajolla, joista Jennille P3, Petrille P2 ja Janille paalupaikka. Ensimmäisenä lähtöön valmistui Jenni. Lähtöön jäi skarpattavaa ja kisan aikana tapahtui uuden kaluston ei myöskään virheiltä vältytty. Maaliin sinniteltiin kokonaiskilpailun kolmantena ja luokan kakkosena! Hieno suoritus autolla, jolla ennen tätä kisaa oli Jennin toimesta ajettu vain muutamia kierroksia.

Seuraavana lähtöviivalle pääsi Jani falconilla. Paalupaikalta. Lähtö ei ollut Janin parhaita, mutta Jani taisteli itsensä voittoon!

Viimeisenä kisaan lähti Petri mustangilla. Petrin kisasta ei jännitystä puuttunut, kun toinen kuljettaja laittoi Mustangin kylkeen ja puskuriin omat puumerkkinsä. Tästä huolimatta Petri ajoi luokkansa kakkossijalle.

Kisan jälkeen lauantai-iltana tehtiin vähän normaalihuoltoja enemmän, kun peltiä ja puskuria kiinni. Myös formulaan tehtiin uusia säätöjä sunnuntain kilpailua varten.

Sunnuntaina sää oli epävakaa mutta Jenni ja Jani pääsivät ajamaan kuivalla radalla.
Jennillä lähti kisaan ruudusta kolme ja lähtö oli selkeästi parempi, kun lauantain kisassa. Jenni ajoi kisaa johtajan perässä koko kisan ajan. Viimeisellä kierroksella Jennin pieni virhe antoi johtajalle hieman kaulaa, mutta Jenni nappasi kakkossijan tästäkin kisasta ja kuittasi luokan parhaan kierrosajan.

Jani lähti jälleen paalupaikalta napaten robottimaisen tarkan ajon jälkeen viikonlopun toisen voiton ja samalla tehden rataennätyksen omassa luokassaan.

Petri pääsi lähtemään toiseen kisaan ruudusta 2. Lähtö onnistui oppikirjamaisen hyvin ja Petri jahtasi johtajaa viimeiselle kierrokselle asti! Keli oli haastava, sillä radalle mentäessä oli kuivaa, mutta kesken kisan alkoi satamaan reilusti. Autoissa oli alla kuivan kelin renkaat, joilla kisan viimeiset kierrokset olivat melkoista luistelemista. Omassa luokassaan Petri tuli kuitenkin toiseksi.

Kisaviikonloppu oli todella antoisa viikonloppu ja kuljettajien kehitys verrattuna viime vuoteen on huimaa.